Főoldal » Cikkek » Cikkeim

Így nem fog vagyonokat veszíteni a lakasfelújításon!

Van egy hatalmas buktatója a lakasfelújításoknak, aminek a vége a rengeteg félresikerült eredmény. Pedig ez egyszerűen elkerülhető!
Sokan nem is gondolnák, hogy már a munkálatok megkezdése előtt elkövetik a legnagyobb hibát, és ezzel a felújítás kimenetelét is kockáztatják. Sok profi kivitelező megkérdezése után derült fény arra, hol hibáznak a legtöbben, és hogyan lehet ezt megelőzni.
Az előkészület mindennél fontosabb
Talán most úgy gondolja, hogy ez magától értetődő, de higgye el, hogy számtalanszor úgy vágnak bele a felújításba, hogy nem tudnak minden egyes apró részletet előre. És ebből következik a sok idegeskedés, felesleges pénzköltés és a sikertelen végeredmény.
Hogyan kerülheti el mindezt?
 


Kép forrása: beachsidewhiterock.com


Ha az alábbi pontokat tényleg betartja és elég időt szán mindegyikre, akkor biztos lehet abban, hogy nem éri majd meglepetés és a felújítás végeredménye is örömmel fogja eltölteni.
 

Íme, a felújítási előkészületek ellenőrzőlistája:
 


Kép forrása: deccoria.pl

 1. A legapróbb részletekig tervezze meg a laksfelujitast, mit hova szeretne, milyen változtatásokat képzel el, mit mire akar lecserélni. Ha ez nincs lefektetve a legpontosabban, a szakemberek sem fognak tudni segíteni, és ha menet közben derül ki, hogy más az Ön elképzelése, akkor garantált a hiba és a pénzkidobás. Ez a lépés határozza meg a munkák sorrendjét is, ha ez előre le van fixálva, nem telnek el napok azzal, hogy várunk egy szakemberre egy apróság miatt.
 2.  
 3.  
 4. Ha megvan a részletes terv, jöhet az információgyűjtés. Mivel mindent pontosan tudunk, így nem lehet hiba a megoldások megtalálásában. Ha lehet, ne menjünk bele kompromisszumokba, próbáljuk meg mindenhol megtalálni a legideálisabb megoldást. Ebben segíthetnek ismerőseink, családtagjaink, de szerencsére az interneten is rengeteg információt találunk. Erre a lépésre is szánjunk sok időt, ne érjük be a legelső lehetőséggel.
   
   
  Kép forrása: dgmagnets.com
 5. Ha már tudjuk, hova milyen megoldást szeretnénk, nagyjából kialakult a költségvetés is. Alapszabály, hogy mindig hagyjunk valamennyi összeget pluszban, mert előre nem látható költségek mindig megjelenhetnek. Ekkor derülhet ki, hogy mégsem tudjuk minden tervünket megvalósítani, ilyenkor vissza kell menni az előző ponthoz és újratervezni azt, ami már nem fér bele a költségvetésbe.

 6. A munkafázisok megtervezése is kihagyhatatlan lépés. Gondoljuk át, mikor mit tudunk beszerezni, van-e például készleten elegendő mennyiség, hol tároljuk az anyagokat, mi a szakemberek sorrendje, nekik mire lesz szükségük a munkájuk során, mit hoz ő és mit kell nekünk beszerezni, hány nap kell neki a munkálatokhoz, stb. Hasznos, ha ezt papíron vezetjük, mert így könnyebben kiderülhetnek az ellentmondások és elképzelhető, hogy máshogy kell szervezni a folyamatokat. 7.  
 8.  


 
Ezzel az ellenőrzőlistával nem derülhetnek ki menet közben váratlan problémák, és a felújítás végeredménye is pontosan olyan lesz, amilyennek Ön megálmodta.Forrás: http://www.mapei.com/HU-HU/cikk.asp?IDCategoria=21&IDProdotto=363
Kategória: Cikkeim | Hozzáadta:: acspal (2018-02-12)
Megtekintések száma: 150 | Címkék (kulcsszavak): lakas, lakasfelujitas | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0